Când cade Paștele în 2021. În ce zile vom avea liber anul acesta

Abia am intrat în noul an, dar românii încep deja să se gândească la următoarele sărbători și se întreabă când cade Paștele în 2021.

Potrivit Calendarului Creștin, Paștele în 2021 cade pe 2 mai. Potrivit legislației, românii vor avea liberă și a doua zi de Paște, respectiv 3 mai.

Anul acesta, Paștele cade a doua zi după 1 Mai, o altă zi liberă, pe care o vom pierde, însă, având în vedere că va cădea într-o sâmbătă, zi liberă oricum.

Totuși, potrivit legislației, începând cu 2018, românii au liber și în Vinerea Mare. Anul acesta, sărbătoarea cade pe 30 aprilie.

Paștele catolic va fi sărbătorit anul acesta pe 4 aprilie, cu patru săptămâni înaintea lui Ortodox.

Anul trecut, Paștele a fost sărbătorit pe 19 aprilie.

Cum se calculează ziua în care cade Paștele

Data la care se celebrează cea mai importantă sărbătoare creştină diferă de la an la an, conform unei convenţii stabilite la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325 d.Hr.

Regula conform căreia se calculează ziua este urmatoarea: prima duminică, după prima lună plină, după echinocţiul de primăvară. Dacă luna plină este într-o duminică, atunci Paştele se sărbătoreşte chiar în acea zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...