Când DIICOT intra pe ușă, traficanții aruncau banii pe geam

În încercarea de a scăpa de probele care îi incriminau, traficanții de droguri „vizitați” de polițiștii DIICOT, au încercat să arunce pe geam o geantă în care se aflau circa 130.000 de euro. Un alt traficant a aruncat în vasul de toaletă o parte dintre stupefiante.

La Cluj și Iași, în urma percheziției făcute la zece domicilii din cele două municipii, procurorii au reținute șapte persoane pentru trafic de droguri în formă continuată. 40 de kilograme de muguri de canabis, 12 kilograme de hașiș, circa 120 g de cristal, precum și o mașină de numărat bani au găsit polițiștii și procurorii DIICOT în urma perchezițiilor. Polițiștii susțin că din cantitățile de drog descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.

La sosirea polițiștilor, un suspect a aruncat pe geam o geantă cu 130.000 de euro, iar un altul a aruncat drogurile în vasul de toaletă. Polițiștii au recuperat geanta cu banii, așa că infractorii nu au scăpat nicicum de acuzații. Toți cei reținuți făceau parte dintr-o rețea mai mare care acționa atât la Cluj, cât și la Iași.

„Această grupare ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane din județul Botoșani, stabilit în municipiul Iași, ar fi început să transfere cantități importante de droguri de risc către piața din Iași. În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole