Când este ziua de naștere a lui Kim Jong Un și de ce preferă să o țină secret?

Publicat: 10 ian. 2024, 08:23, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Când este ziua de naștere a lui Kim Jong Un și de ce preferă să o țină secret?

Ziua de naștere a lui Kim Jong Un este ținută secret. Însă, liderul din Coreea de Nord se crede că ar fi împlinit 40 de ani, de curând. 

Acesta nu își dezvăluie niciodată ziua de naștere. Conform speculațiilor, se crede că liderul nord-coreean ar fi împlinit vârsta de 40 de ani în ziua în care au apărut în spațiul public imagini cu el și fiica sa, vizitând o fermă de pui.  

Predecesorii lui Kim Jong Un nu erau atât de discreți în ceea ce privește ziua de naștere și vârsta pe care o aveau, ba chiar aceștia doreau realizarea unor sărbători mari și naționale în perioada lor la putere. Tatăl lui Kim Jong Un, și-a declarat ziua de naștere sărbătoare națională abia după ce a împlinit vârsta de 40 de ani, cât se crede acum că are liderul nord-coreean.  

Data sugerată ar fi în jurul începutului de ianuarie. În 2020, oficialii i-au mulțumit liderului de la Casa Albă de la acea vreme, Donald Trump, pentru urările adresate lui Kim Jong Un, chiar dacă nu a fost specificată exact ziua din luna ianuarie.  

Tot o întâmplare ce întărește presupunerea că liderul nord-coreean e născut la începutul lunii ianuarie este faptul că un baschetbalist celebru i-a cântat la mulți ani, în aceeași perioadă, în fața unei mulțimi numeroase de oameni.