Când începe pelerinajul de Sfânta Parascheva

Mai sunt câteva zile până la cel mai mare pelerinaj de la noi din țară, la Sfânta Parascheva, în Iași, capitala Moldovei. Deja mii de credincioși au luat drumul orașului din Copou, acolo unde se vor ruga la moaștele Sfintei, după doi ani de pandemie în care au existat restricții și accesul a fost limitat.

Acum, pregătirile sunt în linie dreaptă la Iași, iar orașul va aștepta zilele următoare mii de oameni care obișnuiesc, an de an, să vină la moaștele Sfintei Pareascheva. Localnicii vin încă de pe acum pentru a se ruga și închina, astfel încât în zilele hramului să fie suficient loc pentru cei veniți din afara Iașului.

Când începe pelerinajul de Sfânta Parascheva: Pregătirile sunt în toi

În mod oficial, pelerinajul va începe sâmbătă, 8 octombrie, cu aproape o săptămână îniante de marea sărbătoare.

În curtea Mitropoliei pregătirile sunt în toi. Butoaiele cu agheasmă au fost scoase aranjate, iar în curte se amenajează locul unde va fi depusă racla.

„Pelerinajul anul acesta va începe sâmbătă, 8 octombrie, dis de dimineaţă, începând cu ora 6, când racla cu sfintele moaşte al cuvioasei parascheva va fi scoasă în procesiune în jurul catedralei şi aşezată pe baldachinul care este deja amenajat aici în curtea ansamblului mitropolitan”, a declarat Lucian Apopei, purtător de cuvânt MMB Iaşi, pentru observatornews.ro.

Potrivit informațiilor transmise, autoritățile se așteaptă ca cel puțin 200.000 de enoriași să ajungă zilele viitoare la moaștele Sfintei Parascheva.

Credincioșii se vor putea ruga și închina la racla Sfintei până duminică, 15 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...