Când începe sezonul de schi pe pârtiile din Munții Șureanu

Sezonul de schi în Munții Sebeșului începe în 10 decembrie, după cum au anunțat reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu. Anunțul a fost făcut după ce în ultima perioadă în zonă a nins consistent.

Pârtiile, situate la o altitudine medie de peste 1.800 de metri, beneficiază de zăpadă naturală și nu există tunuri de zăpadă (altitudine minimă – 1.650 de metri, altitudine maximă 2.010 metri). Este o zonă montană preferată și de președintele Iohannis, anii trecuți, după cum remarcă g4media.

Accesul spre pârtii se face pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C – Transalpina), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, în condiții de iarnă. Se poate ajunge și dinspre Sibiu, prin Jina și ulterior pe Transalpina. Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului. Lungimea totală a pârtiilor ajunge la 12 kilometri, fiind deservite de 3 instalații de transport pe cablu: 2 teleschiuri și un telescaun.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

De ce sunt mobilizați rezerviștii din Galați și Brăila? Cele două...

Exercițiul de mobilizare a rezerviștilor a fost demarat la Galați și Brăila pentru că cele două orașe sunt cele mai estice puncte ale „Porții...
Un om de afaceri din Oradea a fost trimis in judecata pentru evaziune de 26 de milioane de lei

S-a scăldat în bani, până au intervenit procurorii. Om de afaceri...

Un om de afaceri din Oradea a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii îl acuză că a emis 700 de facturi fictive,...