Când renunță Jeff Bezos la postul de director general al Amazon

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a stabilit data la care va demisiona din funcţia de director general al celui mai mare retailer online global, transmite AP.

Bezos, care a transformat Amazon dintr-o librărie cu vânzări pe internet într-un gigant de cumpărături online, a anunţat miercuri că Andy Jassy, în prezent şeful diviziei de cloud computing (AWS), va fi noul director general din 5 iulie.

„Am ales această dată, deoarece are o valoare sentimentală pentru mine”, a declarat Bezos, la adunarea acţionarilor Amazon, și a explicat că în 5 iulie 1994 a fost înregistrată compania Amazon.

În februarie, cu ocazia publicării rezultatelor financiare, Jeff Bezos a anunţat că va demisiona din funcţia de director general în trimestrul trei din 2021 şi va deveni preşedinte executiv. Succesorul său va fi Andy Jassy, şeful diviziei de cloud computing. Anunţul a pus capăt speculaţiilor privind persoana care îl va înlocui pe Bezos, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, la conducerea companiei

Bezos, în vârstă de 57 de ani şi cu o avere personală de 167 miliarde de dolari, se va axa pe noi produse şi iniţiative. De asemenea, intenţionează să se concentreze pe compania sa de nave spaţiale – Blue Origin – şi pe ziarul său, The Washington Post.

Amazon este unul din cele mai cele mai valoroase branduri din lume, capitalizarea sa bursieră fiind estimată în jur de 1.700 miliarde de dolari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...