Când va ajunge în centrele de vaccinare din țară serul produs de Johnson&Johnson

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, a anunțat că serul produs de Johnson&Johnson va ajunge în centrele de vaccinare săptămâna viitoare.

 „Foarte probabil vor fi folosite în centre drive, centre mobile și pot să fie alocate și către medicii de familie”, spus medicul.

El a anunțat că vaccinul respectiv a fost supus în cursul zilei de ieri unei evaluări de farmaco-vigilență de la EMA și s-a transmis că beneficiile depășesc riscurile.

„Există acest semnal de siguranță, așa cum se întâmplă la AstraZeneca. E importantă informarea oamenilor”, a mai explicat medicul.

De asemenea, Gheorghiță spune că așteaptă comunicat de la Johnson&Johnson în ce privește următoarele livrări de doze „tocmai pentru a avea o predictibilitate și pentru a vedea cum le folosim, dar categoric de săptămâna viitoare ele vor fi puse în centre. Foarte probabil vor fi folosite în centre drive, centre mobile și pot să fie alocate și către medicii de familie. Va fi mult ușurat procesul de vaccinare, pentru că va fi o singură doză”, a precizat șeful campaniei naționale de vaccinare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole