Când va fi distribuit vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca

Directorul departamentului de cercetare și dezvoltare în oncologie al AstraZeneca, Josep Baselga, a declarat luni că „la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, vaccinurile vor fi într-un stadiu avansat de distribuție, dacă totul merge bine ”, relatează La Vanguardia.

Directorul departamentului de cercetare și dezvoltare în oncologie al AstraZeneca, Josep Baselga, a declarat că la sfârșitul primului trimestru al anului 2021, vaccinurile vor fi într-un studiu avansat de distribuție, „dacă totul merge bine”.

Într-un interviu acordat El món, Baselga a afirmat că AstraZeneca estimează că până la începutul anului 2021 va avea aproximativ trei miliarde de doze de vaccinuri despre care este sigură că vor fi verificate eficace.

Partea complicată a întreg procesului va fi proiectarea modului de distribuire a acestora având în vedere cererea care va exista, potrivit Hotnews.ro.

Farmacistul britanic speră ca „unul, două sau trei” din cele patru vaccinuri cu care experimentează să înceapă să dea „rezultate” înainte de sfârșitul anului.

Baselga se declară încrezător că după o iarnă care va fi „ oribilă”, vara viitoare va fi „relativ normală”, deși „nu vom reveni niciodată la normalitatea pe care o aveam până acum”, a avertizat el.

Cercetătorul spune că vor fi necesare în continuare măsuri de precauție precum distanțarea fizică, masca de protecție sau evitarea aglomerațiilor.

În acest scenariu și odată ce testele rapide vor fi distribuite masiv, riscul de contagiune va fi redus semnificativ dacă testele sunt utilizate în situații precum înainte de a intra într-un avion, un stadion de fotbal sau o sală de concerte.

„Vor fi foarte rapide și se vor putea face acasă”, a asigurat el.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...