Când va pleca Edi Iordănescu, de la națională: „Voi răspunde cu funcţia”

Publicat: 16 nov. 2022, 17:45, de Vlad Ciotoran, în SPORT
Când va pleca Edi Iordănescu, de la națională:

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a susținut o conferinţă de presă, miercuri, în care a vorbit despre viitorul său la prima reprezentativă și despre amicalele cu Slovenia şi Moldova.

Sută la sută contează meciul rezultatele din aceste două meciuri amicale. Ăsta este mesajul pe care îl dau. Trebuie să ne obişnuim să luptăm pentru rezultate, să atragem rezultatul de partea noastră, şi să continuăm impresia bună lăsată în septembrie şi speranţa pe care am aprins-o pentru toţi suporterii echipei naţionale. Este un mesaj de încredere din partea mea pentru jucătorii tineri şi pentru competiţia internă. Pentru că două treimi din lot vine din competiţia internă şi mulţumesc cluburilor că au sprijinit echipa naţională. Echipele de club au arătat solidaritate cu echipa naţională şi asta mă bucură„, a declarat Iordănescu.

Selecționerul a mai spus că obiectivul în ceea ce priveşte preliminariile EURO 2024 este calificarea de pe primul loc al grupei.

Eu am spus că obiectivul nostru este calificarea la EURO şi dacă acest lucru nu se va întâmpla, eu voi răspunde cu funcţia. Ultima oară când am verificat, eu eram responsabil cu selecţia şi eu voi fi până la capăt. Respect orice opinie dar mi-aş dori mai mult suport şi aş dori ca părerile avizate să fie echilibrate şi obiective. Sunt pregătit pentru drumul greu pe care îl avem în faţă, este o grupă echilibrată. Obiectivul pe care eu l-am transmis este să atacăm primul loc. Dacă ne propunem să ne uităm după locul doi, din start şansele scad. Avem speranţă doar pentru asta, trebuie să facem front comun şi să încetăm contestările, măcar la ceea ce înseamnă jucători. Dacă facem o paralelă cu Slovenia, care a venit cu o formulă de echipă foarte bună, cu jucători din Serie A, din Primera, este ceea ce trebuie şi noi să schimbăm. E foarte important ca băieţii să se lupte pentru statutul lor, să se lupte ca la echipele de club să îşi ridice nivelul, să devină certitudini şi să meargă la un nivel superior. Avem jucători care pot da mai mult. Dacă lucrurile acestea se vor întâmpla şi ne vom ridica nivelul individual, automat avem şanse să ne ridicăm şi nivelul colectiv. Sunt sigur că trecând timpul putem să ne ridicăm nivelul„, a adăugat Iordănescu.

România va juca un amical contra Sloveniei, joi, de la ora 18:30, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, iar duminică 20 noiembrie, de la ora 20:30, cu reprezentativa Republicii Moldova, pe Stadionul Zimbru din Chişinău.