Când va reveni în țară David Popovici, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta

Înotătorul român David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

Sportivul legitimat la CS Dinamo va reveni în țară duminică, ora 21:05, la aeroportul Henry Coandă. Acesta va fi însoțit de antrenorul principal, Adrian Rădulescu, și de cel secund, Dragoș Luscan. Cu aceeași cursă, vine și Robert Glință, un alt mare sportiv tricolor, finalist al probei de 100 metri spate de la CM Budapesta 2022, până la acest moment.

Un campion cu talentul și anvergura lui David Popovici se naște la câteva zeci sau chiar sute de ani. Avem șansa incredibilă ca el să fie român. Record după record, medalie după medalie, pare de neoprit și este abia la început de carieră.

De la această ediție a Campionatelor Mondiale, ne aduce două medalii de aur. Din 1973, de la americanul Jim Montgomery, niciun alt sportiv nu a mai reușit asta. David al nostru, la doar 17 ani, este cel mai bun înotător al lumii la 100 și la 200 metri liber. Scrie istorie pentru natația românească și mondială.

Duminică, ora 21:05, “racheta României” revine în țară, Eduard Novak, ministrul Sportului, alături de secretarii de stat Thomas Moldovan și Flavius Sirop, dar și de alți reprezentanți ai ministerului, va fi acolo, pentru a-i întâmpina și a le transmite felicitările, încurajările și respectul nostru în fața acestor performanțe cu adevărat istorice”, au precizat reprezentantanții Ministerului Sportului.

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici a încheiat finala cu timpul 47.58,  la 100 m, iar la 200 m liber a câștigat medalia de aur cu timpul 1:43.21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...