Când vor apărea pe piață mașinile autonome? Anunțul făcut de directorul Volkswagen

Automobilele autonome ar putea apărea pe piață spre vânzare după anul 2025, este prognoza directorului general al Volkswagen AG.

Conform Reuters, directorul grupului este de părere că apariția mașinilor autonome este destul de apropae în contextul în care inteligența artificială avansează destul de rapid.

„Ne putem aştepta ca în curând sisteme să fie capabile să gestioneze chiar şi cele mai complexe situaţii create de condusul autonom”, a declarat Herbert Diess pentru săptămânalul german WirtschaftsWoche, conform Agerpres.

Directorului general al Volkswagen a povestit experiența unei călătorii cu o mașină autonomă.

„A fost impresionant. Într-un regim de trafic lejer, cu vreme bună şi o viteză mai mică de 70 de kilometri pe oră, totul funcţionează destul de bine”, a povestit Herbert Diess.

Directorul Volkswagen a vorbit și despre performanțele companiei Tesla.

„Unul din punctele tari ale Tesla este că graţie flotei sale din ce în ce mai mari de vehicule,ei colectează constant date şi utilizează inteligenţa artificială pentru a-şi îmbunătăţi constant sistemul. Putem spune că Tesla nu este doar o companie auto ci o reţea neuronală care învaţă să conducă din ce în ce mai bine”, susţine directorul general de la Volkswagen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...