Candidatul AUR din Buzău se retrage din cursă și denunță practici nedemocratice

Publicat: 01 mai 2024, 08:44, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Candidatul AUR din Buzău se retrage din cursă și denunță practici nedemocratice
Foto: Ciprian Sterian/News.ro

Elena Năstăsoiu, candidatul AUR la Primăria Buzău și la alegerile europarlamentare, a provocat un cutremur în lumea politică locală, anunțând retragerea sa din toate cursele electorale. Motivele invocate sunt grave: acuze de imixtiuni și manipulări din partea conducerii partidului, care au afectat organizarea și selecția candidaților în cadrul AUR Buzău.

Într-o declarație emoționantă făcută în fața Biroului Electoral Municipal, Năstăsoiu a adus în discuție fapte reprobabile care aruncă o umbră de îndoială asupra integrității procesului electoral. Această decizie nu a fost luată ușor, ea fiind însoțită de retragerea a 18 dintre cei 29 de candidați pentru Consiliul Local Buzău.

Elena Năstăsoiu și-a sacrificat căsnicia pentru AUR

„Am sacrificat mult pentru cauza AUR, crezând că acest partid poate fi o alternativă viabilă pentru români. Dar am constatat că criteriile de selecție și promisiunile făcute au fost încălcate în mod flagrant. Nu meritocrație, nu transparență, nu devotament, nu implicare – acestea sunt principiile pe care le-am regăsit încălcate în conduita conducerii partidului”, a declarat Năstăsoiu.

Aceste acuzații au provocat un val de reacții în rândul membrilor și simpatizanților AUR din Buzău și nu numai. Ele vin într-un context în care tensiunile interne din AUR sunt deja cunoscute, iar criticii partidului sunt tot mai vocali.

În concluzie, retragerea lui Elena Năstăsoiu și dezvăluirile sale aruncă o lumină crudă asupra practicilor politice din cadrul AUR, subminând credibilitatea partidului și alimentând discuții despre necesitatea reformelor interne.