Candidatul de nădejde pentru liberali, MORT la Seul

Întâi a fost dat dispărut. Apoi a fost găsit mort. Era considerat un candidat de nădejde pentru liberali la alegerile prezidențiale din 2022, din Coreea de Sud. Park Won-soon, primarul din Seul, a lăsat fiicei un mesaj verbal „ca un testament”…

A fost dat dispărut dispărut de fiica sa, în jurul orei 5 p.m. (11 a.m., ora României), potrivit unui oficial din poliție. Potrivit BBC, poliția l-a căutat în apropierea unui deal din cartierul Sungbuk, unde a fost detectat semnalul telefonului său mobil, înainte de a fi închis. Fiica lui Park le-ar fi spus polițiștilor că acesta i-a lăsat un mesaj verbal care a alarmat-o pentru că suna „ca un testament”, potrivit Associated Press. Ea a sunat la poliție după ce nu a putut da de tatăl ei la telefon.

În cele din urmă a fost găsit mort, după ampla acțiune de căutare a poliției sud-coreene. Conform Daily Mail, în seara zilei de miercuri o secretară ar fi depus plângere pentru hărțuire sexuală, mai multe acuzații urmând a fi prezentate de către un post de televiziune în această după-amiază.

Sud-coreenii erau obosiți de politica tradițională

Când Park a câștigat alegerile legislative împotriva partidului de guvernământ, în urmă cu aproape un deceniu, fără legături sau experiență politică, a stârnit o frenezie în întreaga țară. Activistul civic, în vârstă de 64 de ani, care este primarul Seulului din 2011, era considerat ca un candidat de nădejde pentru liberali la alegerile prezidențiale din 2022. Creșterea sa neașteptată, la a doua cea mai puternică poziție din țară, a fost văzută ca un semn că sud-coreenii erau obosiți de politica tradițională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...