Canicula oprește circulația mașinilor de tonaj mare pe toate drumurile din județul Giurgiu

Codul portocaliu de caniculă sub care se află județul Giurgiu a determinat autoritățile să ia măsuri. Una dintre acestea este oprirea circulației mașinilor cu masa mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naționale și județene.

Primii care au anunțat restricții de circulație sunt reprezentanții CNAIR, care precizează:

”Miercuri, 27.07.2022, în intervalul orar 12:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.
Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.”

La rândul lor, reprezentanții Consiliului Județean au anunțat aplicarea acelorași restricții pe toate drumurile județene din Giurgiu:

”Urmare a avertizărilor de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Giurgiu, pentru data de 27 iulie, și restricția de circulație a autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, cauzată de canicula instituită pe întreaga rețea rutieră națională de către CNAIR pe raza județului nostru, în intervalul orar 12,00 – 20,00, atăzi, 27 iulie, se instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone PE ÎNTREAGA REȚEA DE DRUMURI DE CATEGORIE JUDEȚEANĂ din județul Giurgiu.

Restricțiile sunt impuse pentru prevenirea deformărilor majore ireversibile care pot apărea ca efect al desfășurării traficului greu în condiții climatice de caniculă.”

Reprezentanții CJ Giurgiu anunță că există și o serie de excepții de la aceste restricții: transporturile de persoane, cele de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, cele poștale, ale echipamentelor de prim-ajutor, pentru distribuire de carburanți, transporturile de mărfuri cu temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole, la recoltarea din câmp, precum și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...