Cântărețul de muzică populară, George Finiș, a murit. Era bolnav de Covid 19

Unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din Bucovina, George Finiș, a murit sâmbătă, la Spitalul Judeţean Suceava.

Artistul în vârstă de 61 de ani era internat în unitatea medicală din data de 25 martie. Din cauză că tratamentul s-a dovedit insuficient iar starea lui s-a agravat, din 2 aprilie a ajuns în secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Laureat al Concursului „Floarea din Grădină” (în 1989), Finiș era angajat la Ansamblul „Ciprian Porumbescu“.

„Nici nu am cuvinte să îmi exprim regretele pentru  vestea pe care am primit – o în această dimineață! Te-ai grăbit să pleci dintre noi, coleg drag! De ce…? Bunul Dumnezeu să îți așeze sufletul în lumea celor drepți!”, a transmis artistul Nicolae Vieru, și el solist vocal la Ansamblul „Ciprian Porumbescu“.

„Drum lin spre stele, George Finiș! Ne rămân amintirile și cântecele unui Bucovinean, ale unui Român adevărat”, a transmis și interpreta de muzică populară Adriana Bucevschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...