Problema deșeurilor continuă! Cantități „masive” de gunoaie împinse spre pădure sau acoperite cu pământ în Prahova

Primăria din Puchenii Mari a fost amendată cu 50.000 de lei, după ce comisarii de mediu din Prahova au depistat abandonări „masive” de gunoaie care erau împinse cu buldoexcavatorul spre pădure.

De asemenea, și primăria Urlați a primit o amendă de 50.000, în urma unui control al preşedintelui Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, care a acuzat administraţia locală că „doseşte deşeuri”, acoperindu-le cu pământ.

Au fost dispuse de asemenea măsuri de salubrizare a zonelor afectate şi de supraveghere a zonelor vulnerabile, pentru evitarea situaţiilor care pot conduce la depozitării necontrolate de deşeuri.

În urma controlului realizat pe raza localităţii Puchenii Mari, judeţul Prahova, limitrof Fondului Forestier, zona Pod CFR, s-au constatat abandonări masive de deşeuri rezultate din construcţii/demolări, DEE-uri, menajere şi asimilabile acestora pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp, ce au fost împinse cu buldoexcavatorul spre fondul forestier ce aparţine Ocolului Silvic Ploieşti”, se precizează pe pagina Gărzii de Mediu Prahova, potrivit Agerpres.

De asemenea, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 47.000 de lei unei cofetării din Urlaţi, după ce s-a constatat că deşeurile provenite de la această societate erau aruncate pe Valea Nucetului, iar o firmă din Mizil, cu domeniu de activitate fabricarea echipamentelor de ventilaţie şi frigorifice, exclusiv a echipamentelor de uz casnic, a fost sancţionată cu 40.000 de lei pentru abandonarea deşeurilor din demolări/construcţii şi a deşeului de grajd pe malul drept al pârâului Istău.

În cazul Primăriei Urlați, comisarii de mediu au constatat că pe malul stâng al râului Cricovul Sărat erau abandonări de diferite tipuri de deşeuri, mau ales deşeuri menajere și din construcţii-demolări, acoperite cu pământ şi nisip.

Acum o săptămână, Berceanu a postat pe pagina sa de Facebook filmări făcute în timpul unui control neanunţat la Urlaţi, acuzând primăria că „doseşte deşeurile în lunca râului şi apoi le astupă cu pământ”.

Berceanu a spus, de asemenea, la Digi24, că în unele comune situația legată de aruncarea ilegală a gunoiului nu se remediază în niciun fel și că autoritățile nu reacționează la nicio măsură punitivă.

Autoritățile nu fac nimic, chiar dacă noi dăm amenzi, chiar dacă mergem cu propunerea de suspendare a activității, nu se întâmplă nimic acolo”, a spus Berceanu la Jurnalul de Seară.

E clar că avem nevoie de o schimbare legislativă pentru a amenda primarul atunci când nu se întâmplă nimic, și nu primăria. Pentru că primăria înseamnă banul cetățeanului, care deja a fost luat o dată când i-a fost ridiat deșeul. Îi mai este luat o dată cu ocazia amenzii și încă o dată când serviciile de salubritate se fac corect. Cetățeanul plătește, practic, de trei ori pentru un serviciu, este anormal. De aceea, trebuie să găsim soluții pentru a trage primarii la răspundere din buzunarul lor”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...