Capitala în care contestatari ai certificatului sanitar s-au bătut cu polițiștii (VIDEO)

O manifestaţie față de certificatul sanitar a reunit aproape o mie de persoane joi, la Berna, capitala Elveţiei. Protestul a degenerat în violențe între poliţişti şi participanţi, după cum relatează AFP.

Au avut loc altercaţii în cursul marşului. Au fost aprinse dispozitive pirotehnice şi au fost aruncate obiecte în direcţia forţelor de intervenţie. A trebuit să folosim gloanţe de cauciuc”, a indicat într-un mesaj pe Twitter poliţia cantonală din Berna. Săptămâna trecută, de asemenea la Berna, mai mulţi manifestanţi au încercat să treacă peste gardul instalat pentru a proteja Palatul Federal, sediul guvernului şi parlamentului. Poliţia a folosit un tun cu apă, gloanţe de cauciuc şi gaze iritante.

Forţele de securitate s-au mobilizat puternic

În pofida apelurilor de a nu manifesta din partea unor grupuri de cetăţeni care se opun măsurilor sanitare, aproape o mie de persoane s-au adunat, după cum a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse. În aşteptarea acestui marş, forţele de securitate s-au mobilizat puternic. Piaţa Federală, unde se află Palatul Federal, a fost, de asemenea, înconjurată de poliţie.

Manifestanţii s-au apropiat însă şi au pus flori pe bariere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole