Caprele și oile pasc pe asfalt în județul Buzău: Iarba crește pe drumurile proaspăt asfaltate

Publicat: 31 mai 2024, 11:07, de Vlad Stefan Orjan, în Reportaj/Interviu , ? cititori
Exclusiv
Caprele și oile pasc pe asfalt în județul Buzău: Iarba crește pe drumurile proaspăt asfaltate

În comuna Merei, județul Buzău, un fenomen inedit a atras atenția localnicilor și autorităților. La mai puțin de un an de la finalizarea lucrărilor de asfaltare, iarba a început să crească direct din asfalt, permițând caprelor și oilor să pască direct pe drumurile proaspăt turnate. De regulă, această situație scoate la iveală neregulile grave în construirea drumului, inclusiv furtul de balastru și alte materiale din straturile de bază ale asfaltului.

Localnicii sunt revoltați și nedumeriți de calitatea lucrărilor, iar primarul comunei, Ștefan Chircă (PSD), nu a oferit încă un răspuns oficial cu privire la această problemă. Rămâne de văzut dacă primarul va considera acest fenomen un incident minor sau dacă va recunoaște problemele majore de execuție. Mulți se întreabă dacă edilul va veni cu un drept la replică, susținând că așa a fost proiectul de la bun început.

Oamenii sunt sceptici și bănuiesc că lucrarea a fost realizată de firma Mega Edil, deținută de Marian Ghiveciu, care este ”abonată” la contractele publice din comuna Merei, inclusiv lucrări discutabile în satul Lipia, unde a ”construit” rigole din pământ. Dacă se confirmă aceste suspiciuni, situația actuală ar putea reflecta o problemă sistemică de corupție și proastă gestionare a fondurilor publice în comună.

Autoritățile sunt așteptate să investigheze aceste nereguli și să ia măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente, asigurând în același timp calitatea lucrărilor publice și protejarea intereselor cetățenilor.