Captură de 11 tone de deșeuri, făcută de poliție în portul Constanța

Un container cu deșeuri auto ce cântăreau 11 tone a fost descoperit în Portul Constanța Sud Agigea. Deșeurile proveneau din Norvegia.

În urmă cu câteva zile a mai fost descoperit, tot în portul Constanța, un container cu 25 de tone de cauciuc uzat din Marea Britanie.

În acte, containerul din Norvegia figura ca transportând părți și accesorii auto „cu un grad de uzură de 15%”.

Bunurile erau în greutate de aproximativ 11 tone şi erau destinate unei firme din judeţul Suceava, care desfășoară activități de import în România.

În realitate, în urma verificărilor, s-a constatat că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate.

Ca urmare, containerul cu transportul în cauză a fost returnat către țara de origine.

Containerul a fost descoperit de polițiști în urma unor verificări. A fost deschis dosar de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...