Captură de proporții în Vama Giurgiu: țigări de contrabandă în valoare de 2,3 milioane euro

Publicat: 12 iun. 2023, 14:30, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Captură de proporții în Vama Giurgiu: țigări de contrabandă în valoare de 2,3 milioane euro

Nouă milioane de țigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Giurgiu, într-un camion condus de un bulgar. Țigările au fost confiscate, iar șoferul este arestat.

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu anunță:

”La data de 10.06.2023, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, recipiente din sticlă, din Bulgaria în Cehia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 900 de baxuri ce conţineau 9.000.000 de țigarete de contrabandă.

Țigările, în valoare totală de aproximativ 2,3 milioane de euro (11.250.000 de lei) au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.”