Caracatița Nelu Iordache: Cum l-a înfundat pe primarul din Otopeni în schimbul anulării unei pedepse de 12 ani de închisoare (episodul I)

Condamnat deja la ani grei de pușcărie în mai multe cauze de corupție, omul de afaceri Nelu Iordache se confruntă în continuare cu perspectiva altor pedepse. A reușit să scape însă de una dintre cele mai grave, de 12 ani, la scurt timp după ce primarul din Otopeni a ajuns în arest pentru afaceri ilegale tot cu o firmă a lui Nelu Iordache. 

Anchetele Puterea.ro vor dovedi, în scurt timp, cât e coincidență sau nu în faptul că a încetat procesul penal în cazul delapidării companiei de transport aerian Blue Air.

Omul de afaceri primise, în primă instanță, o condamnare de 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi delapidare cu un prejudiciu de 2 milioane euro. La patru luni și 7 zile de la arestarea primarului din Otopeni, Silviu Gheorghe, acuzațiile au fost anulate.

În prezent, Nelu Iordache se află în penitenciar, unde execută o condamnare definitivă de 11 ani şi 9 luni de închisoare într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad. La acestea se mai adaugă o condamnare definitivă de 6 ani pentru nereguli în modernizarea Transalpina.

Faptul că omul de afaceri a ajuns după gratii nu înseamnă că s-a oprit și caracatița crescută de el în instituțiile statului.

Anchetele Puterea.ro vor arăta cum și-a băgat tentaculele în Primăria Voluntari, Primăria București, precum și în alte instituții ale statului, ajungând chiar și până în Guvernul României.

Iordache încasează, în continuare, sume considerabile de la diverse instituții ale statului, finanțate din bani publici, fără să facă mare lucru și printr-o schemă folosită pe care ar fi invidioasă orice organizație mafiotă.

Afacerea Otopeni

Înainte să fie încarcerat printr-o sentință definitivă, Nelu Iordache a încercat să ajungă la o înțelegere cu anchetatorii/ judecătorii, încercând cu disperare să evite pușcăria. Prin multitudinea denunțuri făcute, dar nedemonstrate, Iordache nu a reușit să obțină mare lucru. A avut, însă, succes cu denunțul și recunoașterea infracțiunilor săvârșite de el împreună cu Silviu Gheorghe, primarul Otopeniului, după care a obținut anularea acelei pedepse de 12 ani.

Aceste infracțiuni au început să se deruleze încă de la sfârșitul anului 2011, o dată cu semnarea contractului referitor la „Infrastructura de bază în Orașul Otopeni”, în valoare de ATENȚIE! 1.112.552.320 RON (aproximativ 250 milioane euro).

Imediat după semnarea contractului a reușit să încaseze și să împartă cu primarul aproximativ 5 milioane de euro, doar prin fabricarea unor acte fără nicio susținere în spate.

În anul 2015, există o notă informativă a SRI, în care sunt explicate infracțiunile săvârșite de Nelu Iordache împreună cu primarul de la Otopeni. Această notă informativă a ajuns și în posesia lui Nelu Iordache. Cu această notă informativă, Nelu Iordache l-a șantajat pe primarul de la Otopeni, încercând să obțină și alți bani.

Încolțit, primarul a fost de acord să săvârșească, în aceeași speță, și alte infracțiuni cu Nelu Iordache, prin semnarea unor acte adiționale nelegale la contractul „Infrastructura de bază în Orașul Otopeni”, de pestev 250 de milioane de euro.

Aceste acte l-au ajutat pe Nelu Iordache să mai încaseze peste un milion de euro, fără să facă nimic.

În 2020, Nelu Iordache, știind că aceste acte sunt deja săvârșite, îl denunță pe primarul de la Otopeni, încercând să ajungă la o înțelegere cu anchetatorii, cu scopul diminuării pedepselor.

Se înregistrează dosarul penal 181/P/2020, ținând cont de faptul că aceste fapte erau săvârșite, Nelu Iordache nu avea nevoie de martori sau alte dovezi.

Pornirea anchetei

În anul 2021, Nelu Iordache este reținut pe Aeroportul Otopeni, în momentul în care a vrut să fugă în Italia, să scape de pedepse. Dus la sediul DNA, este pus sub învinuire într-un dosar de dare de mită către un funcționar al Agenției Naționale de Mediu.

La DNA, Iordache s-a certat cu anchetatorii și le-a reproșat că, deși încă din 2020 le-a dat toate indiciile în vederea arestării primarului din Otopeni, nu au luat nicio măsură în acest sens.

În urma acestui scandal cu procurorii DNA, ajunge la un acord de recunoaștere a faptei de dare de mită către un funcționar de la Agenția Națională de Mediu, fapt ce a dus doar la punerea sub control judiciar a lui Iordache.

La insistențele lui Iordache și amenințările aduse anchetatorilor, se pornește și ancheta în dosarul 181/P/2020, ce îl privește pe primarul Otopeniului, dosar care a dus la arestarea acestuia.

Miraculos, după patru luni și șapte zile de la arestarea primarului din Otopeni, lui Nelu Iordache i se anulează/ prescrie o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

În scurt timp vom descrie detaliat firul epic al săvârșirii infracțiunilor în formă continuată și a caracatiței lui Nelu Iordache, întinsă în toate instituțiile publice. Vom arăta șirul infracțiunilor caracatiței lui Nelu Iordache, care împreună cu aceleași persoane cu care a devalizat Primăria Otopeni, a săvârșit fapte în Primăria Voluntari și aceleași persoane sunt angajate în cadrul Primăriei București și participă activ la săvârșirea de infracțiuni pentru Nelu Iordache și firmele lui.

Deși instituțiile de forță cunosc toate aceste lucruri, nu putem decât să ne întrebăm de ce le este permis să săvârșească în continuare infracțiuni pentru Nelu Iordache.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...