Caramitru, despre Nicușor Dan: „E legionar, pur și dur”

Andrei Caramitru prezintă o serie de „decizii cu iz legionar” ale lui Nicusor Dan, cu concluzia că  edilul Capitalei are o ideologie legionară „pură și dură”.

Economistul Andrei Caramitru scrie, pe pagina sa de Facebook, despre „legăturile” primarului general al Capitale,i Nicușor Dan, cu legionarismul.

Caramitru oferă și o serie de nume cu care șeful de la Primăria Municipiului București are legături: Florin Colceag, soțul politicienei Clotilde Armand, Matei Păun, Antonio Adrusnac, Raluca Amariei.

Totodată, antreprenorul prezintă și o serie de „decizii cu iz legionar” ale lui Nicusor Dan, cu concluzia că  edilul Capitalei are o ideologie legionară „pură și dură”.

„Toți care îl cunosc de mult timp si personal știu că Nicușor e de fapt legionar pur și dur. Toată ideologia lui e de fapt legionară, anti-modernism, hiper conservatoare. Aproape toți prietenii lui de o viață sunt simpatizanți legionari, putiniști, tot tacâmul. Ăsta e cercul lui social”, arată Caramitru.

Redăm postarea integrală:

„Legături si decizii periculoase. Nicușor si legionarismul.
1) Florin Colceag
– a fost antrenorul la lotul de matematica si al lui Nicusor , e faimosul “antrenorul de genii”. Eu, fiind la Sava si aproape din aceiași generație cu Nicusor, cunosc pe mulți care au fost in lotul de olimpici sub Colceag. Era ca o secta, aia îl venerau toti, era guru al lor.
– Colceag l-a susținut masiv pe Nicusor la primărie
– problema e ca Colceag e legionar pur si dur, membru in AUR, candidat la parlament din partea AUR. ii îndoctrina cu idei legionare deja in anii 80 si 90 pe cei din lotul de matematica (am aflat asta direct de la unii care au trecut pe acolo).
2) soțul lui Clotilde – cel mai bun prieten pana curând cu Nicusor. S-au cunoscut la lotul de matematica amândoi sub Colceag. Soțul lui Clotilde este legionar dur si asumat, a fost dat afara din USR din cauza asta
3) Matei Paun
– finanțatorul lui Nicusor si al USB/USR la inceputuri, șeful de campanie in prima încercare a lui Nicusor la primărie si la prima campanie parlamentara a USR
– Paun e cunoscut pro-Putinist, publica din 2014/15 pe Facebook ode lui Putin si cerea de atunci atac asupra Ucrainei si Ucraina sa fie rupta in doua
– si-a făcut banii lucrând direct pentru Lukasheka in Belarus.
4) Antonio Andrusac
– membru fondator USB / USR împreuna cu Nicusor. Sef la sector 4 pentru USR, a fost votat de filiala aia (controlata de Nicusor atunci) sa fie candidat la primăria sector 4 (decizie invalidata de biroul national al USR)
– cunoscut cu simpatii si declarații legionare. s-a mutat la AUR, acum e parlamentar AUR. S-a remarcat in parlament cu violențe, e unul din oamenii cei mai duri din AUR acum
5) Andrusac nu e singurul. Raluca Amariei, fost vicepreşedinte la nivel naţional şi fostul lider al filialei judeţene Sibiu a USR, şi Dan Rădulescu, fost deputat USR, membru fondator şi preşedinte al filialei judeţene Prahova, oameni ai lui Nicusor co-fondatori împreuna cu el ai USR – s-au mutat la AUR in 2020. Conoscuti ca fiind ultra-conservatori cu simpatii legionare.
6) Decizii cu iz legionar ale lui Nicusor
– isi da demisia din USR, din pozitia de sef, pentru ca USR a decis sa nu sustina referendumul CPF (ăla susținut de Putin si de Dragnea).
– blochează marșul Pride in Bucuresti (l/a deblocat după enorm de mult scandal)
– a refuzat sa se vaccineze, a fost cu circ atunci, dacă nu mai țineți minte…
– blocheaza de ani de zile proiectul muzeului Holocaustului. Presa din Israel îl acuza direct si repetat de anti-semitism, Nicusor nu cedează însă își asuma blocarea completă. E in conflict deschis cu statul Israel pentru asta.
– blochează montarea statuii lui Ronald Reagan (finanțată din bani privati, e gata) – in piata cu acelasi nume (in cIuda presiunilor de la SUA si PNL).
In plus – a fost unul din liderii mișcării contra gazelor de șist la noi, mișcare susținută si finanțată masiv de Rusia.
Acuma. Toti care îl cunosc de mult timp si personal știu ca Nicusor e de fapt legionar pur si dur. Toată ideologia lui e de fapt legionara, anti-modernism, hiper conservatoare. aproape toti prietenii lui de o viața sunt simpatizanți legionari, putinisti, tot tacâmul. Asta e cercul lui social”, conchide Caramitru.

3 COMENTARII

  1. Ei bine, da, domnu Cara-Mitru este personificarea stravechiului proverb romanesc, cum ca, acolo unde e multa desteptaciune, e si multa ….. Citind argumentele ‘mnealui, am fost tentat sa i le demontez. Da’ m-am gandit: la ce bun ? pentru ca, oricum, doar dansul detine adevarul adevarat

  2. Un articol jalnic a unui om fara judecata serioasa. Este de mirare ca ziarul a putut sa publice asa ceva. A face matematica superioara inseamna sa fi legionar. Si primarul sect 2 tot matematica a studiat. Acest Caramitru face de rusine memoria tatalui sau, actor talentat si cu o gandire echilibrata si pozitiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...