Carantina în Alba Iulia, Blaj și Ciugud a fost prelungită: măsura nu și-a atins scopul

Carantina în Alba Iulia, Blaj și Ciugud a fost prelungită, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis că, cele 14 zile de izolare anterioare nu au avut efectul dorit, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

” În data de 30.11.2020, Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţa extraordinară a aprobat prin HCJSU nr. 79 mai multe măsuri restrictive pentru localităţile cu incidenţă crescută  (Albă Iulia, Blaj, Sebeş, Ocnă Mureş, Abrud, Ocnă Mureş, Teiuş, Almasu Mare, Berghin, Calnic, Ciugud, Craciunelu de Jos, Gardă de Sus, Noslac, Rimetea, Roşia Montană, Sancel, Santimbru, Sasciori şi Sugag) în acord cu HG nr. 967/2020-privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14.11.2020. 

Având în vedere Avizele transmise în data de 30.11.2020, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că “măsura carantinarii nu şi-a atins scopul” la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi  supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidentă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud”, transmite Prefectura Alba.

Conform instituției, această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în Alba Iulia este preconizată o afluență mare de public ocazionată de sărbătoarea zilei naționale a României.

Acest lucru ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu Covid-19 atât pentru locuitorii uat-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...