Revin declarațiile pe propria răspundere: Carantină în două comune din Neamţ

Două comune din județul Neamț au fost plasate, miercuri, în carantină pentru 14 zile. Pentru ca cetățenii să poată ieși din case au nevoie de declarație pe propria răspundere.

În comunele Taşca şi Tarcău din judeţul Neamţ rata infectărilor a trecut de trei la mia de locuitori. ISU Neamţ a transmis, miercuri, mesaje RO-Alert în cele două comune, pentru a transite regulile ce trebuie respectate de către populaţie.

Pentru deplasări, cetățenii sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere. Deplasările din localităţile respective sunt permise doar cu legitimaţie de serviciu sau doar pentru urgenţe medicale majore sau pentru motive personale care implică urgenţa.

Noile reguli din aceste două comune au intrat în vigoare, miercuri, la ora 8.00.

Școlile, restaurantele, terasele şi bisericile, vor fi închise. Cu toate astea sunt permise doar slujbe religioase în aer liber, cu cel mult 20 de participanţi.

Elevii vor participa la cursuri exclusiv online.

Se interzice organizarea de evenimente private, respectiv nunţi, botezuri sau mese festive în spaţii deschise şi închise.

De asemenea, se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică.

Masca devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, atât în spațiile publice închise cât și deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...