Carantină în Florida după descoperirea unor melci gigant

Publicat: 10 iul. 2022, 23:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Carantină în Florida după descoperirea unor melci gigant

În New Port Richey din Pasco, Florida, s-au semnalat melci africani gigant pe 23 iunie, potrivit site-ului FDACS.

Melcii prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor, deoarece poartă un parazit numit vierme pulmonar de șobolan, care poate provoca meningită, a declarat Christina Chitty, director de informații publice la FDACS, pentru CNN.

Potrivit lui Chitty, melcii din Pasco provin probabil din comerțul ilegal cu animale de companie. Deținerea de melci giganți africani ca animale de companie în Statele Unite este ilegală. Dar unii proprietari de animale exotice încă păstrează creaturile dăunătoare.

Dacă proprietarii aruncă melcii în sălbăticie sau îi pierd din greșeală, aceștia își pot stabili rapid un punct de sprijin, hrănindu-se cu peste 500 de specii diferite de plante și chiar consumând vopseaua și stucul din case ca sursă de calciu.

Ce presupune carantina din Florida

Chitty a spus că departamentul investighează în prezent populația melcilor, pentru a determina câți melci sunt în Pasco. Melcii sunt originari din Africa de Est și pot crește până la peste 20 de centimetri în lungime.

Potrivit lui Chitty, FDACS plănuiește să petreacă trei ani eradicând populația de melci uriași din Pasco, folosind pesticidul metaldehidă pentru tratarea solului.

„Scopul este de a eradica” melcii, a spus Chitty, adăugând: „Este un proces complex”.

Nu este prima dată când Florida se confruntă cu o invazie de melci giganți. În 2011, o populație de astfel de melci a fost descoperită în Miami-Dade. Abia în 2021 populația de melci a fost complet eradicată.

În timp ce melcii din județul Miami-Dade aveau culoare gri, melcii din Pasco au culoare albă, a spus Chitty.