Carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov, discutată în Comitetul pentru Situații de Urgență

Propunerea de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov va fi discutată vineri în comitetul tehnico-științific din cadrul Comitetul pentru Situații de Urgență, a declarat ministerul interimar al Sănătății, Cseke Atila.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, penru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, la Digi24.

Un alt subiect va fi legat de propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.

 „Va fi și această discuție legată de certificat pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau nu poți să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul Sănăății.

 „Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîțu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect de lege urmând a a junge în dezbaterea Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole