Card energie – butanul, cărbunele și brichetele, pe lista materialelor de încălzire subvenționate

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lucrează la un proiect de act normativ care are în vedere adăugarea de noi tipuri de energie pe lista materialelor de încălzire pentru care se poate plăti cu cardul de energie.

Este vorba de un proiect de modificare a Ordonanţei de urgenţă nr. 166/2022. Pe lângă formele de energie compensate, în prezent, se vor mai putea achita butanul, rumeguşul, cărbunele, brichetele, alţi combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuinţelor, a anunțat ministrul Marcel Cioloș.

La acest moment, cardul poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți şi alte materiale de încălzire.

Bugetul total al programului este de 2,8 miliarde de lei. Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare, şi poate fi utilizat pentru plata mai multor servicii/produse.

Termenul până la care pot fi folosite cardurile alocate ambelor tranşe este 27 decembrie 2023 inclusiv, sprijinul neputând fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

Citeste si Cum se folosește cardul de energie pentru plata lemnelor de foc

10 COMENTARII

  1. Pe data de.03.03.2023.Am cumpārat brichet în valoare de 700.ron.ches.Cā statul vā restitui duma în 30.zile lucrātoare.Pînā lá óra actualā nimic.Stiti oameni buni cum se numeste??.TAPĀ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...