Card energie. Până când poate să fie folosită la plată prima tranșă de 700 lei

Beneficiarii cardului de energie trebuie să știe că a fost modificat termenul până la care poate să fie folosită prima tranşă de 700 de lei pentru plata facturilor de energie.

Noul termen este 27 decembrie 2023, faţă de 30 iunie 2023, cum era până la acest moment.

Aceasta este una dintre cele mai importante modificări aprobate recent la legea privind acordarea cardului de energie persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie.

O altă modificare este și faptul că beneficiarii cardurilor de energie vor putea plăti inclusiv datoriile restante din 2022, condiţia fiind ca facturile să fie emise după 1 ianuarie 2023.

Plăţile pentru datoriile faţă de furnizorii de energie nu vor putea include penalităţi sau alte daune/interese pentru plata cu întârziere a cheltuielilor cu energia, aceste cheltuieli fiind în sarcina beneficiarului de sprijin.

Guvernul a mai provat recent și completarea tipurilor de energie care fac obiectul sprijinului temporar aferent anului 2023. Astfel, vor fi compensate costurile pentru energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguş, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuinţelor.

De la începutul programului şi până acum, peste 2,4 milioane de familii şi-au achitat facturile prin intermediul cardului de energie, valoarea totală a plăţilor efectuate ajungând la 541 milioane lei.

Peste 4 milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei. Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 de lei fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...