Cardurile de alimente, încărcate la 15 iunie – Cine primește vouchere pentru bebeluși

Marcel Boloș anunță că la 15 iunie va fi încărcată o nouă tranșă de 250 de lei pe voucherele pentu alimente și mese calde.

În plus, ministrul Investițiilor a prezentat un nou tip de voucher, ce a fost transmis deja unui număr de 10 mii de mame – voucherul pentru bebeluși.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă vineri că de la 15 iunie se va încărca o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, fiind vorba de 600 de milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili. Marcel Boloș a mai anunțat că în următorii ani va fi majorată valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei şi că va propune această măsură în Guvern.

Marcel Boloș a anunțat noutatea legate de voucherele emise de Guvern. Este vorba de noul voucher pentru bebeluși, în valoare de 2.000 de lei. 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că au fost virate vouchere pentru bebeluși unui număr de 10.000 de mame.

„Îl acordăm pentru tinerele mame care provin din famimliile care beneficiază de ajutor social sau alocație de sprijin pentru întreținerea familiei sau mame care se află in situatie de risc ori mame minore, principalele beneficiare ale acestui tip de voucher”, a explicat Marcel Boloș.

„În următoarea per de timp intentionam sa propunem modificarea acestui tip de voucher, sa includem toate mamele parte din acele familii in care mediul net pe membru de familie este sub salariul mediu pe economie, în acest fel lărgim categoriile de beneficiari pentru acest tip de voucher, creștem valoarea acestuia de la 2.000 la 3.000 de lei”, a adăugat ministrul Boloș.

”Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. 

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili. 

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca, de anul viitor, ajutorul să fie de 750 de lei. 

Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente!

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a transmis Marcel Boloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...