Care este prima țară din Europa care reintroduce obligativitatea purtării măștii

Locuitorii din Austria vor fi obligați să poarte din nou măști FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 cresc din nou, a declarat ministrul austriac al Sănătății, Johannes Rauch.

„Nu-mi place să fac asta”, a spus Rauch în timpul unei conferințe de presă, adăugând că noua regulă se va aplica de miercuri și că regulile de izolare vor fi și ele revizuite, notează Politico.

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor a venit prea devreme. Austria este prima țară din UE care a reintrodus restricții mai dure în timpul valului actual.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în țară în ultimele două săptămâni.

„Nu se așteaptă o scădere a cifrelor actuale până în următoarele câteva săptămâni”, a declarat ministerul federal austriac al Sănătății într-un comunicat, adăugând că „situația tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se aștepta anterior”.

Austria a ridicat restricțiile pe 5 martie, iar măștile de protecție FFP2 erau obligatorii numai în spitale, transportul public și magazinele esențiale. Rauch a spus că regretă că a indus în eroare oamenii cu acesta măsuri.

Germania a decis vineri să ridice majoritatea restricțiilor COVID-19, în ciuda ratelor ridicate de contaminare, iar Italia analizează o relaxare treptată a măsurilor în următoarele săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...