Care este situația paturilor de terapie intensivă în România? Ioana Mihăilă: În București avem 55 de paturi libere

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că situația locurilor de terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus este mai bună în prezent decât în săptămânile trecute. Aproape 250 de paturi de ATI sunt libere, în acest moment, la nivel național.

„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea și îl verificăm împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat raportările de ieri, de la ora 17.00, și ele au fost concordante. Cele două surse de informații au fost Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătății și CCNCI, cel care ajută la transferul pacienților între unitățile sanitare.

Legat de numărul de paturi din terapie intensivă, pentru că asta cred că este informația de prim interes, într-adevăr, situația este mai bună decât săptămânile trecute. În momentul acesta, avem, la nivel național, 247 de paturi de terapie intensivă neocupate, conform raportărilor verificate de la ora 17.00, de ieri.

La nivelul Bucureștiului, avem 55 de paturi libere”, a anunțat Ioana Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...