Care este subvenția APIA cu un singur beneficiar

Situație inedită la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru o subvenție de 200 euro pe cap de animal. Doar un singur crescător de bovine din România a beneficiat de plata compensatorie pentru bovinele din rasele tradiționale în pericol de abandon, conform Planului Național Strategic 2023-2027.

 „În România sprijinul acordat pentru angajamentele voluntare de creștere a animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon a fost introdus inițial în PNDR 2014-2020 prin Măsura 10 – agro-mediu și climă, pachetul 8 – creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon. În cadrul acestui pachet, la nivelul anului 2020 au beneficiat de sprijin, în valoare totală de 282.153 euro, un număr de 120 de crescători de animale (1 crescător de bovine, 4 crescători de caprine, 25 crescători de ecvidee, 41 crescători de ovine și 49 crescători de suine),” se arată în Planul Național Strategic 2023-2027, arată agroinfo.

În 2020, în România erau 29 de capete bovine femele adulte rasa Sura de Stepă și 122 capete femele adulte rasa Bivolul românesc, conform aceluiași document.

Subvenția se acordă doar pentru bovine femele adulte.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...