Care este termenul de depunere a Declaraţiei unice de venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că românii care au avut venituri din activități independente în 2022 trebuie să depună o declarație unică, până la data de 25 mai 2023. De asemenea, tot până atunci trebuie plătite și taxele aferente.

Potrivit ANAF, este vorba de Declaraţia Unică (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

ANAF recomandă ca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, adică prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV), pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, fie apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60, fie prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.

Alte informații detaliate despre Declarația Unică pot fi accesate aici.

De asemenea, în lunile aprilie și mai, ANAF va organiza seminarii web în cadrul cărora se vor prezenta completarea și depunerea Declarației unice (212) pentru categoriile de venituri pentru care exista obligația depunerii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...