Care pe care? Controversatul decret al lui Putin, care „dezvoltă” armata

„Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret vizând mărirea personalului din armată de la 1,9 la 2,04 milioane de oameni”, anunță cotidianul american The Washington Post.

USA Today precizează, de asemenea, că, „astfel, în armată, vor fi înrolați încă 137000 de militari, cifra reprezentând o creștere de aproape 14%”. Referindu-se la același subiect, cotidianul britanic The Independent subliniază că „noile cadre vor fi înrolate cu începere de la 1 ianuarie, urmând să fie recruți sau voluntari”.

Ce spune presa rusă despre ceea ce este considerat de către presa occidentală „un decret controversat al lui Putin”?

Până la ultimul diplomat

Cotidianul independent de limbă engleză Moscow Times amintește că „Putin a ordonat ultima mărire de personal în 2017” și un expert american explică: “O decizie de genul acesta o iei fie atunci când perspectivele sunt întunecate, fie atunci când te aștepți ca un război să se prelungească, fie atunci când ai alte planuri în cap”.

În Kommersant, un politolog explică cum va arăta viitoarea victorie a Rusiei: “Războiul Rece nr. 2, nu mai e deloc rece, iar întrebarea care se pune este: care pe care? Cine va îngropa pe cine? Nefiind posibil niciun compromis, acum războiul se poartă până la ultimul… diplomat. Niciuna dintre părți nu are însă nevoie de un compromis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

EXCLUSIV Mircea Geoană suferă de o boală incurabilă

De ceva timp, actualul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, apare în public cu un nou look. Realitatea acestei schimbări este cu totul alta,...