Care pe care pe front

Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a anunțat în dimineața zilei de vineri că armata ucraineană a lansat peste 100 de atacuri asupra trupelor ruse din sudul țării. Aceste atacuri au fost cu unităţi de rachete, cu artilerie, cu avioane și au vizat poziții cheie ale inamicilor.

Astfel că armata rusă a pierdut 57 de militari, şase vehicule blindate şi trei motorizate. Sigur, nici soldații lui Putin nu au stat cu mâinile în sân. Forțele ruse au bombardat cu artilerie şi lansatoare de rachete, instalaţii industriale, infrastructură urbană şi suburbană bună parte din regiunea Nikolaev.

Dar atacurile ruse sunt din plin și în zona Odesa, unde se vrea să se facă legătura cu Crimeea. Informațiile pe care le are comandamentul de sud arată că rușii ar fi mobilizat în Marea Neagră un grup naval alcătuit din patru vase militare şi două submarine înarmate cu peste 30 de rachete de croazieră de tip Kalibr.

Hersonul, care e ocupat de ruși, ar putea să aibă, după cum vor ocupanții, un referendum prin care să decidă dacă vrea să se alipească Rusiei ori să rămână la Ucraina. Ca la orice război, și în Ucraina e, pe mai departe, care pe care…

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole