Care sunt beneficiile microcipării și sterilizării animalelor

Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Capitalei demarează astăzi o campanie de informare cu privire la beneficiile microcipării şi sterilizării animalelor şi la responsabilităţile legale ale deţinătorilor acestora.

Scopul campaniei, care se va derula până pe 30 septembrie, timp de trei zile pe săptămână, în intervalul orar 17.00-21.00, este de a preveni abandonul de animale.

Campania va începe cu localitatea Dobroeşti din judeţul Ilfov şi cartierul Pantelimon din Bucureşti.

Echipe mixte formate din trei membri, reprezentanţi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor CJ Ilfov, ASPA Bucureşti, poliţişti locali ai Capitalei, poliţişti din cadrul Biroului Protecţia Animalelor IPJ Ilfov, poliţişti ai Serviciului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei Capitalei şi voluntari Proedus vor merge din poartă în poartă, în zonele stabilite, pentru a sta de vorbă cu proprietarii de animale şi a le oferi pliante informative.

Campania este necesară, în contextul fenomenului în creştere al abandonului de animale. Câinii abandonaţi de oameni pe străzi migrează din judeţul Ilfov în Bucureşti şi invers şi se înmulţesc necontrolat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, iar abandonul se pedepseşte cu amendă de până la 3.000 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...