Care sunt cele cinci beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de usturoi

Consumul de usturoi are mai multe beneficii asupra organismului nostru, atunci când îl consumăm cu grijă. Pe lângă faptul că este o sursă de fibre și este bogat în vitaminele A, C, B6, B9 și E, această legumă-condiment poate să ajute și la prevenirea mai multor afecțiuni.

De câteva dintre beneficiile acestuia am auzit cu toții de la bunicii noștri, cum ar fi faptul că poate ajuta la combaterea răcelilor și că este un antibiotic natural. În afară de acestea, usturoiul are mai multe beneficii care ar trebui să determine oamenii să îl includă în alimentația lor zilnică.

Usturoiul poate să prevină cancerul

Un sfat general valabil al tuturor medicilor este acela că este mai bine să previi o boală decât să o tratezi. Usturoiul face parte dintre acele alimente care pot ajuta la încetinirea dezvoltării anumitor tipuri de cancer, dar și la protejarea organismului de daunele provocate de agenții cancerigeni. Este suficient să consumi doi căței de usturoi pe zi pentru a simți beneficiile acestei legume. Mai multe studii au demonstrat că un consum regulat de usturoi, crud sau gătit ușor, poate scădea cu până la 30% riscul de cancer colorectal și cu până la 50% cel pentru cancerul stomacal.

Usturoiul este benefic pentru inimă

Usturoiul acționează eficient în mai multe moduri asupra inimii. Acesta este motivul pentru care usturoiul este inclus întotdeauna în suplimente pentru sistemul cardiovascular. Pe de o parte, ajută la reglarea nivelului de colesterol și la scăderea trigliceridelor din sânge, grăsimi care cresc riscul de instalare a bolilor cardiovasculare. Pe de altă parte, crește fluxul sanguin, ceea ce reduce riscul de formare a cheagurilor care pot bloca venele și arterele.

Usturoiul reglează tensiunea arterială

Bolile cardiace și cele arteriale sunt adesea asociate cu hipertensiunea, iar multe studii au constatat că usturoiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale cu aproximativ 10%. De asemenea, consumul de usturoi poate reduce ateroscleroza, adică acumularea de grăsime pe pereții arterelor, reducând în același timp volumul plăcilor de colesterol și făcând aorta inimii mai elastică, conform Antena 3.

Usturoiul este util în infecții intestinale

Această legumă poate să prevină gastroenterita prin distrugerea bacteriilor intestinale. De asemenea, stimulează activitatea florei intestinale și poate facilita digestia, precum și secreția de bilă. Datorită prezenței magneziului, stimulează și funcțiile urinare, permițând astfel evacuarea toxinelor. Prin conținutul de clor, usturoiul îmbunătățește activitatea stomacului în distrugerea chimică a alimentelor.

Usturoi în tratamentele de înfrumusețare

Un remediu cunoscut încă de pe vremea bunicii constă în aplicarea de usturoi crud direct pe coșuri, pentru a le face să dispară. Proprietățile sale antiseptice și antibacteriene ajută la prevenirea inflamației pielii. De asemenea, alicina combate mătreața și căderea părului. Zdrobește câțiva căței de usturoi, amestecă pasta cu oțet de mere sau zeamă de lămâie și aplică la rădăcina părului. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi spală părul cu șampon. Nu în ultimul rând, usturoiul poate fi folosit pentru restabilirea strălucirii unghiilor deteriorate. Freacă unghiile cu usturoi crud, pentru a le întări și a le face să crească din nou.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole