Care sunt condițiile din spitale și cum se va proceda pentru pacienții non-COVID de la 1 iunie

Ministrul Ioana Mihăilă a anunțat că românii cu probleme de sănătate vor avea acces mai ușor la tratament în spitale de săptămâna viitoare.

Un nou plan de măsuri pentru spitale a fost elaborat pentru a scădea internările COVID, în care se vor respecta doi parametri: rata de incidență din județul respectiv și rata de numărul de bolnavi COVID-19 internați este mică.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat joi, după ședința de Guvern, că a trimis spre publicare la Monitorul Oficial un nou plan de măsuri pentru deschiderea spitalelor pentru toți pacienții, indiferent de afecțiune, nu doar pentru bolnavii COVID-19.

Am trimis la Monitorul Oficial modificări ale ordinului 434 privind planul de masuri pentru organizarea spitalelor și unităților de dializă, pentru asistența adecvată a a pacientilor bolnavi COVID-19, dar si a celor non-COVID. A fost adoptat un nou plan de măsuri, structurat pe etape, care prevede modalitatea de reactie atat in contextul actual favorabil, cat si in confruntarea cu un nou val pandemic”, a anunțat Ioana Mihăilă.

Ministrul a explicat că „redeschiderea are loc in 2 etape, cu anumite condiții pentru managerii spitalelor”, în funcție de rata de incidență și numărul paturilor ocupate cu pacienți COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...