Care sunt efectele secundare după vaccinarea cu doza booster

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a prezentat lista celor mai întâlnite efecte secundare în urma vaccinării cu doza 3, cunoscută și drept „doza booster”.

Persoanele care decid să se vaccineze cu a treia doză (sau a doua în cazul vaccinului Johnson & Johnson) anti-Covid, trebuie să aibă în vedere apariția unor posibile efecte adverse. Potrivit specialiștilor, vorbim despre efecte adverse ușoare care încep să se manifeste de regulă la câteva zile după vaccinare și durează o zi sau două, relatează HotNews.ro.

Ce efecte adverse pot apărea

Autoritățile americane au administrat deja peste 36 de milioane de doze booster. Oamenii s-au plâns de dureri de cap, oboseală, febră și alte tipuri de dureri, dar și frisoane. 

În general, persoanele care au ales un vaccin ARNm (Pfizer, Moderna) pentru doza booster au raportat efecte secundare mai ușoare decât după a doua.

Cel mai comun simptom, indiferent de vaccinul ales, a fost durerea la locul injecției. Acesta a fost de fapt cel mai comun efect advers înregistrat în rândul celor care s-au vaccinat cu a treia doză de vaccin.

Medicii și experții în sănătate publică subliniază că odată cu venirea sezonului rece și apropierea Sărbătorilor de iarnă este important ca toți adulții să se imunizeze cu doza booster.

Vaccinarea cu doza booster, spun medicii, ar putea oferi o formă de protecție mai puternică și de durată împotriva infecțiilor cu coronavirusul, mai arată sursa citată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...