Cine este urmașul lui Buzatu la șefia PSD Vaslui

În urma deciziei luate în unanimitate de către Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat (PSD), Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost exclus din partid, marcând o schimbare semnificativă în conducerea organizației locale. Excluderea a survenit în contextul scandalului legat de presupusa luare de mită a lui Buzatu, care a fost prins în flagrant delict.

Cu acest prilej, a fost numit un nou președinte interimar al PSD Vaslui, în persoana europarlamentarului Dragoș Benea. Acesta deține și funcția de vicepreședinte pe regiunea Moldova în cadrul partidului. Dragoș Benea preia conducerea organizației într-un moment critic, în care partidul se confruntă cu o criză de imagine din cauza acuzațiilor grave care planează asupra fostului lider, Dumitru Buzatu.

Evenimentele care au condus la excluderea lui Dumitru Buzatu au început cu percheziții la locuința sa din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui. În urma acestor percheziții, Buzatu a fost dus la audieri, iar anchetatorii l-au surprins în timp ce primea o sumă de 1,25 milioane de lei, presupusă a fi mită, în schimbul promovării unui contract. Această sumă ar fi fost oferită pentru a facilita continuarea lucrărilor la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăești, un proiect de infrastructură de o importanță majoră, cu o valoare totală de execuție ce depășește 220.000.000 de lei.

În urma acestor evenimente, Dragoș Benea preia rolul de conducere interimar al PSD Vaslui și trebuie să gestioneze situația delicată din organizație, precum și să încerce să restabilească încrederea membrilor și a electoratului înaintea viitoarelor alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole