Pare incredibil, dar există: Sindromul bradului de Crăciun

Se spune că dacă aveți sindromul bradului de Crăciun, atunci este posibil să aveți simptome asemănătoare „febrei fânului”! Pare incredibil, dar un asemenea sindrom se poate manifesta, potrivit unora dintre specialiști.

Bradul are potențial alergen şi poate crea probleme pentru cei alergici. Numeroase forme de mucegai sunt găzduite în trunchiul și acele bradului. La căldură, aceste culturi de mucegai dezvoltă spori, microorganisme cu potențial alergen de risc înalt, potrivit antena3.ro. Acest sindrom poate atrage după sine instalarea unor boli grave, ca bronșita sau pneumonia.

Totuși, cum s-a ajuns la faptul că frumosul brad de Crăciun ate genera aș ceva? Specialiștii și-au dat seama relativ recent de acest pericol. În 2011, alergologul Lawrence Kurlandsky publica un studiu asupra fenomenului în Analele de Alergie, Astm și Imunologie, o publicație americană de specialitate. El a analizat 23 de eșantioane de scoarță și ace de pin și a descoperit 53 de tipuri diferite de mucegai, toate cu potențial de a declanșa crize de astm, strănut și rinite.

O soluție ar fi spălarea bradului afară, cu jet de apă

Pe larg, rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați, lacrimi sau chiar astenie, dureri toracice, tulburări de somn. Cauza este prezența polenului în scoarța copacului, dar și a unor mucegaiuri care se găsesc adesea pe ace și pe trunchi. Tot potrivit specialiștilor, o soluție ar fi spălarea bradului afară, cu jet de apă, acolo unde este posibil. Tot afară trebuie lăsat să se usuce.

Alte soluții? BraziI artificiali, deși nu toată lumea îi preferă. Cel mai important este însă, pentru a ține alergenii la distanță pe tot parcursul anului, ar trebui să folosiți un purificator de aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...