Care sunt zonele din București vizate de probleme cu încălzirea și furnizarea apei calde

Publicat: 18 oct. 2021, 14:29, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE
Care sunt zonele din București vizate de probleme cu încălzirea și furnizarea apei calde

Bucureștiul se va confrunta în următoarea perioadă cu probleme mari legate de încălzirea locuințelor. Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a dezvăluit care sunt principalele zone vizate.

Avarii vor mai apărea în această toamnă și iarnă, avertizează oficialii locali. Cele mai vulnerabile zone din București în privința furnizării de apă caldă și căldură sunt capetele de rețea, respectiv cartierele Aviației, Tei, Colentina și Fundeni, a declarat directorul Energetica, pentru HotNews.ro.

În zonele menționate, agentul termic vine de la CET Sud, iar până ajunge la destinație, din cauza distanței lungi și a avariilor, are o temperatură mai scăzută. Problemele ar fi fost prevenite dacă în curtea fostului CET Titan ar fi fost amplasată o centrală provizorie. Din nefericire, compania Termoenergetica abia a lansat licitația, care va fi gata abia în primăvaă, cel mai devreme. În plus, nici lucrările de modernizare a rețelei nu au avansat prea mult.

 „Noi facem demersurile necesare să nu fie afectat niciun cartier. Cele mai vulnerabile sunt capetele de coloană – Fundeni, Colentina, Aviației, Tei – fiindcă sunt la distanță mare de CET, sunt la capăt de coloană. Din CET, pe magistrală, pleacă agentul termic cu anumită presiune, țevile sunt ciuruite, se pierde foarte multă apă fierbinte din țevi pe drum, peste 2000 t/oră, și asta înseamnă că spre capătul magistralei ajunge presiune scăzută și temperatură mai scăzută. Și din acest motiv blocurile de acolo suferă în anumite momente”, a explicat Claudiu Crețu, pentru sursa citată.

Doar investițiile semnificative în modernizarea rețelei vor elimina situațiile neplăcute pentru bucureșteni.

„Problema poate fi rezolvată prin investiții consistente în rețea astfel încât pierderile să nu mai fie de mii de tone pe oră, ci din ce în ce mai mici. În felul acesta se poate crește presiunea în sistem și agentul termic poate ajunge în toate punctele termice și mai departe către toate blocurile”, a mai declarat Claudiu Crețu.