Carieră pentru cei care nu își permit: Program lansat de George Clooney

Publicat: 22 iun. 2021, 21:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Carieră pentru cei care nu își permit: Program lansat de George Clooney

George Clooney şi alte vedete de la Hollywood au anunţat luni lansarea unui program educativ conceput să pregătească elevii de liceu din Los Angeles provenind din medii defavorizate sau din rândul minorităţilor pentru a urma cariere în industria cinematografică, informează AFP marţi.

Programul, care va fi sponsorizat de Clooney, Eva Longoria („Desperate Housewives”) şi Don Cheadle (supereroul War Machine din saga Marvel), va debuta în septembrie 2022 şi va viza iniţial adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani dintr-un liceu din centrul Los Angeles-ului, urmând să fie extins şi la alte licee publice din oraş.

Scopul nostru este să reflectăm mai bine diversitatea ţării noastre, iar asta implică să începem devreme„, a declarat Clooney într-un comunicat care anunţă crearea unei instituţii care va gestiona acest proiect, şcoala de producţie de film şi de televiziune Roybal.

Tehnici de cameră, montaj, efecte vizuale şi sunet

Elevii vor fi învăţaţi „tehnici de cameră, montaj, efecte vizuale şi sunet şi se vor familiariza cu toate oportunităţile de carieră pe care această industrie le oferă”, a explicat actorul.

Această iniţiativă urmează la scurt timp după anunţarea unui proiect similar din partea producătorilor de muzică Dr Dre şi Jimmy Iovine, în parteneriat cu alte instituţii din metropola californiană. Districtul şcolar din Los Angeles, al doilea ca mărime din ţară, numără circa 650.000 de elevi, majoritatea provenind din familii cu venituri modeste, adesea de origine afro-americană sau hispanică.

Lipsa diversităţii de la Hollywood, atât în faţa cât şi în spatele camerei, a fost criticată în ultimii ani, în special prin campania #OscarsSoWhite lansată în 2015 pentru a denunţa predominanţa artiştilor albi în nominalizările la Oscaruri. Programul promovat de George Clooney va oferi, de asemenea, „stagii care vor duce la cariere profitabile„,