Casa Albă: Joe Biden va candida pentru al doilea mandat în 2024

Președintele american Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, conform Reuters.

Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite, fapt ce a alimentat speculațiile că el va prefera să renunțe la funcție la terminarea mandatului.

Recent, cota de popularitate a președintelui a scăzut semnificativ, un alt factor despre care s-a crezut că va influența decizia acestuia pentru 2024.

„Va candida. Aceasta este intenția sa”, a spus Psaki.

Dacă Biden câștigă alegerile 2024, el va avea 82 de ani la momentul celei de-a doua învestiri și 86 de ani la încheierea celui de-al doilea mandat.

Semne de întrebare au apărut, printre democrați, și cu privire la capacitatea vicepreședintei Kamala Harris de a câștiga alegerile prezidențiale, în situația în care Biden nu ar mai putea sau nu ar mai vrea să candideze în 2024. Un sondaj recent arată că Harris are o cotă de aprobare în populație de doar 28%.

Bucurându-se de cea mai mare notorietate la nivel național, ca urmare a funcției pe care o ocupă, Harris ar putea fi favorita pentru a câștiga alegerile preliminare ale democraților din 2024, dacă Biden nu candidează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole