Casă cadou de la mânăstire

Pe fondul scandalului cu preotul Visarion Alexa, care și-a cam depășit atribuțiunile de trimis al Domnului pe pământ, ca să nu zic altfel, vine dinspre cele bisericești și o știre nu doar bună și pozitivă, ci chiar importantă și esențială.

O mamă cu cinci copii din Republica Moldova, care nu mai aveau casă și locuiau într-o cameră de cămin, fără baie și bucătărie, au primit în dar o casă. De la Mânăstirea Hadâmbu din județul Iași, de la Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, de la Episcopia Bălți. Sigur, în părți și cu contribuții diferite.

Situația familiei era una dezastruoasă când reprezentanții episcopiei Bălți au aflat despre ea. Și, totuși, așa săraci cum erau și fără un acoperiș deasupra capului, cei trei copii mai mari ai familiei, care merg la școală, au rezultate foarte bune la învățătură. A fost una dintre chestiunile care i-au determinat pe oamenii bisericii să pună mână de la mână și să ajute copiii și pe mama lor.

Cumpărarea unei case a fost, astfel, primul pas pentru a schimba, măcar parțial, soarta celor șase. „Cea mai mare parte din suma plătită pentru casa familiei Antoci vine din partea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă”, a menționat Episcopul de Bălți, la slujba de binecuvântare a casei. Pentru că, da, casei cumpărate în satul Pruteni i s-a făcut și o slujbă, la trecerea ei în proprietatea familiei Antoci.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiță a fost numit de Mitropolitul Petru „Ambasador al Ortodoxiei și românismului în Basarabia”. La baza acestei aprecieri stă „toată lucrarea săvârșită în sprijinul credinței ortodoxe, a tradiției strămoșești și a sentimentului național în teritoriul dintre Prut și Nistru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...