Casa de Comerț Unirea are un nou director general: Vine de la Cluj și este femeie

Odată cu revenirea lui Petre Daea la conducerea ministerului Agriculturii, au fost reluate și planurile cu privire la Societatea Națională Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, fiind anunțat un nou director general. Numai că a venit și marea surpriză: nu este vorba de Adrian Izvoranu, fostul manager în mandatul anterior al ministrului Daea, ci de o femeie: Mariana Cotoi și vine de la Cluj.

Mariana Cotoi (fostă Maier) este absolventă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, iar printre funcțiile deținute de-a lungul timpului se numără și cea de secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în guvernul lui Ludovic Orban. La acel moment, Cotoi era vicepreședinte ALDE Cluj.
Noui șef de la Casa Unirea a mai lucrat ca director în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Cluj (AFIR), la Direcția de Agricultură și Alimentațue Cluj, dar și în consultanță.

La acest moment, la Casa de Comerț Unirea este vacantă funcția de director economic (Eliza Constantinescu pare să nu fie inclusă în echipa nouă), dar și un post în consiliul de administrație, din care fac parte Emilia Pascu, Silviu Viorel Andrei, Laurențiu Adrian Feodorov și Lucian Constantin Eșanu.

100 milioane euro pentru 2022

Recent, în şedinţa de Guvern din 26 august 2022, a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce completează OUG nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

Astfel, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea – proiectul de suflet al ministrului Petre Daea, la care Ministerul Agriculturii este acţionar unic, îşi poate fundamenta bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 şi poate să crească operaţionalizarea acestora.

Concret, Casa de Comerț Unirea va fi capitalizată, în acest an, cu 100 de milioane de euro, măsură ce va fi implementată prin Pachetul “Sprijin pentru România” . Obiectivul  acesteia este de a prelua marfa de la micii producători de legume și fructe și de a o duce în magazine.

Citește și Guvernul revitalizează Casa de Comerţ “Unirea” cu 100 milioane euro. Unde vor ajunge banii

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole