Castelul Corvinilor şi Cetatea Sarmizegetusa Regia au trecut la programul la vară

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, au trecut la programul de vară.

Până în 30 septembrie vă invităm să descoperiţi Castelul Corvinilor, de marţi până duminică, între orele 9:00 – 20:00, iar lunea între orele 12:00 – 20:00. Vă reamintim că se se vizitează întreg ansamblul, constituit din Castelul Corvinilor – sec. XV-XIX, Casa Breslelor – sec. XVII, Expoziţia de Pre şi Protoistorie”, se menţionează pe pagina de Facebook a castelului.

Cetatea Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 şi 20:00. Ultima intrare în perimetrul sitului se va face la ora 19:30. Castelul Corvinilor din Hunedoara este cel mai vizitat obiectiv istoric din judeţ, fiind admirat de peste 400.000 de turişti, în anul 2019, înainte de pandemie. Anul trecut, castelul a fost vizitat de 200.000 de oameni, în condiţiile în care a fost închis două luni din cauza restricţiilor.

Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi reabilitată în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 2,76 milioane de Euro, care îşi propune să pună în valoare acest monument istoric înscris pe lista UNESCO. În anul 2019, cetatea a fost vizitată de 75.000 de turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...