Cât ar mai putea dura criza guvernamentală din România. Previziunile unui politician

PSD a anunțat că vrea să formeze Guvernul și să administreze țara. Imediat după anunțul celor de la PSD, UDMR a transmis că vrea ca vechea coaliție cu PNL și USR să fie repusă în funcțiune.

Într-un interviu acordat Europa FM, președintele Uniunii Maghiarilor, Kelemen Hunor, spune că deși fragilă, Coaliția de dreapta încă ar putea forma o majoritate.

Asta este prima opțiune, dar nu depinde de noi. Acest lucru înseamnă o majoritate destul de slabă, dar este o majoritate de 52,8%. Dacă se negociază și cu Orban și cu cei care au plecat cu Orban se ajunge la 56%, dar ca să funcționeze o astfel de Coaliție în continuare trebuie să deschizi o perspectivă în privința anului 2024, ca să oprești ostilitățile între USR și PNL. Nu sunt foarte optimist pentru o astfel de variantă; nu cred că este foarte ușor să ajungi la o astfel de soluție”, a spus Kelemen Hunor la Europa FM.

„Nu este bine să ajungem la finalul anului fără un Guvern”

Liderul UDMR spune că această criză nu ar trebui să mai dureze decât cel mult 2-3 săptămâni, pentru ca în decembrie țara să aibă un Guvern cu puteri depline.

„Nu este bine să ajungem la finalul anului fără un Guvern stabilit și fără o majoritate stabilită. Ok, mai poți să amâni 2-3 săptămâni să-ți discuți un program și niște proceduri. Indiferent pe ce variantă mergi, ai nevoie de așa ceva. Pot amâna formarea unui Guvern până la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, dar mai mult nu”, a adăugat Kelemen Hunor pentru Europa FM.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole