Cât au plătit românii pentru utilități, în 2021

Românii au plătit, anul trecut, pentru utilităţile din gospodării o sumă medie de 497 de lei, în creştere cu circa 12% faţă de anul anterior, din care cel mai mult au reprezentat costurile cu factura la gaze naturale, potrivit unei analize realizate de un serviciu de plăţi de facturi.

Calculul include costurile lunare medii per gospodărie cu plata facturilor pentru electricitate, gaze naturale, apă-canal şi servicii de internet-TV-telefonie achitate în reţeaua de peste 10.000 de magazine partenere şi în aplicaţia un-doi Centru de plăţi, ce deservesc milioane de români din întreaga ţară.

Astfel, facturile lunare la gaze naturale au atins, în medie, 213 lei, acesta fiind cel mai mare cost suportat cu utilităţile. La electricitate, factura medie a fost de 138 de lei, în 2021, în timp ce pentru apă-canal românii suma s-a ridicat la 79 de lei lunar, iar la serviciile de internet-TV-telefonie la 67 de lei.

Prin un-doi Centru de plăţi – o soluţie lansată de Mobile Distribution – s-au desfăşurat, în 2021, peste 36 de milioane de tranzacţii de plăţi de facturi, reîncărcare prepay, asigurări şi viniete. În total, această soluţie a procesat tranzacţii în valoare de peste 3,5 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

În 2021, achiziţia de asigurări RCA a fost un serviciu foarte accesat de către posesorii de maşini în aplicaţia un-doi Centru de plăţi.

un-doi Centru de plăţi are parteneriate încheiate cu majoritatea furnizorilor de utilităţi naţionali, regionali şi chiar locali şi, în prezent, peste 90% din facturile de utilităţi emise în România pot fi plătite prin aplicaţie. Între aceşti furnizori se numără: Electrica Furnizare, E-On, RCS&RDS, Vodafone, Orange, Enel, Telekom, Engie, CEZ, Akta, Avon şi mulţi alţii.  

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole