Cât câștigă Lionel Messi

Cât câștigă Lionel Messi reprezintă una dintre temele preferate ale microbiștilor și nu numai. Se știe că fotbaliștii sunt plătiți bine, dar nu stă nimeni să calculeze sume exacte. Iată că diverșii analiști satisfac curiozitatea celor interesați. 

Potrivit Forbes, Messi a încasat anul trecut pe teren suma uimitoare de 75 de milioane de dolari, mai mult decât orice alt sportiv de pe planetă. Numai salariul său de la Paris Saint-Germain valorează 35 de milioane de dolari pe an, ceea ce înseamnă că el câștigă 738.000 de dolari pe săptămână, sau 105.000 de dolari pe zi, ori 8.790 de dolari pe oră.

De asemenea, argentinianul a încasat și o sumă frumușică de 25 de milioane de dolari pentru a se alătura echipei franceze în vara anului trecut, potrivit Evening Standard. Câștigurile lui Messi în afara terenului, de 55 de milioane de dolari în ultimul an, pot fi depășite doar de către Roger Federer, o emblemă a tenisului, și LeBron James, superstarul NBA.

Cât câștigă Lionel Messi. Cu cine concurează

Pe lângă un parteneriat de 20 de milioane de dolari pe an cu platforma de criptomonede fan token” Socios, portofoliul de sponsorizări al lui Messi, în vârstă de 35 de ani, include contracte cu Adidas, Budweiser și PepsiCo. În luna iunie a anului trecut, el a devenit, de asemenea, primul ambasador de marcă al sportivilor de la Hard Rock International.

Potrivit Forbes, Messi a câștigat 1,15 miliarde de dolari de-a lungul carierei sale pe teren și în afara lui. Doar trei sportivi activi în prezent – LeBron James, Cristiano Ronaldo și Tiger Woods – au câștigat vreodată mai mult. Doar alți doi sportivi în activitate – Roger Federer și Floyd Mayweather – în afară de cei menționați mai sus au depășit vreodată 1 miliard de dolari în câștiguri în carieră, potrivit Forbes.

Pe ce își cheltuie banii Messi 

Potrivit Goal, colecția impresionantă de mașini a lui Messi include un Pagani Zonda Tricolore de 2 milioane de dolari, un Ferrari F430 Spyder, un Dodge Charger SRT8 și un Maserati Gran Turismo. Se zvonește că argentinianul ar fi cumpărat cea mai scumpă mașină din toate timpurile, un Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti din 1957, pentru 37 de milioane de dolari în 2016. El a părut însă să nege speculațiile, prin intermediul unei postări pe Instagram în care a împărtășit o fotografie cu el ținând în mână o mașină de jucărie cu legenda: Noua mea mașină”.

Cea mai luxoasă dintre proprietățile lui Messi este conacul său de 7 milioane de dolari de la periferia Barcelonei. Situată în suburbia exclusivistă Castelldefels, o zonă interzisă, proprietatea include o piscină, o sală de gimnastică interioară, un teatru și un spa, precum și priveliști uimitoare ale munților catalani și ale plajei din apropiere, potrivit Architectural Digest. Există, de asemenea, un teren de fotbal unde lui Messi îi place să se distreze cu câinele său, Hulk.

Messi deține, de asemenea, o casă ecologică” având ca temă cariera sa, un conac în orașul său natal, Rosario, Argentina, și întregul etaj al unui condominiu de lux în Saint Isles Beach, Florida, pentru care a plătit 7,3 milioane de dolari în 2021, potrivit The Real Deal.

Hotelul de patru stele cu 141 de camere al lui Messi

Din 2017, Messi deține lanțul hotelier MiM Hotels, operat de Majestic Hotel Group, care are resorturi în Ibiza, Mallorca și Barcelona. În 2021, lanțul a deschis prima sa stațiune de iarnă în inima Pirineilor, în Valea Aran. Hotelul de patru stele are 141 de camere și include un spa, o piscină interioară, un centru de fitness și servicii de ghid montan, potrivit Forbes.

De asemenea, avionul privat Gulfstream V din 2004 al lui Messi, include două bucătării și băi și poate găzdui până la șaisprezece pasageri, potrivit South Morning China Post. Pe coada avionului este inscripționat numărul 10 – numărul tricoului său de pe vremea când juca la Barcelona -, iar pe treptele acestuia se află numele soției sale, Antonella și al copiilor lor.

Cui donează Messi 

Fundația Lionel Messi, înființată în 2007 în parteneriat cu UNICEF, ajută copiii vulnerabili din întreaga lume. În 2017, Messi a donat din banii proprii pentru a ajuta fundația să construiască săli de clasă pentru 1.600 de copii orfani de război din Siria, potrivit UNICEF, în timp ce în 2019, fundația a donat 218.000 de dolari pentru a oferi alimente și apă cetățenilor din Kenya, informează Goal.

Mă entuziasmează în fiecare zi când văd un copil zâmbind, când crede că există speranță, când văd că se simt fericiți”, se arată într-o declarație a lui Messi pe site-ul fundației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...